POJIŠTĚNÍ

Připojištění zavazadel 2020

Povinné ručení jako pojištění ze zákona sebou nese...

Povinné ručení jako pojištění ze zákona sebou nese množství specifik, která můžeme různě upravovat. Jednou skupinou jsou například doplňková pojištění, která volíme dle vlastních potřeb. V tomto článku se podíváme na novinky v oblasti připojištění zavazadel. 

Připojištění zavazadel se vztahuje na zavazadla a věci osobní potřeby přepravované uvnitř vozu nebo v uzamčeném boxu na střeše. Box musí být připevněn tak, aby nešel běžnými prostředky a bez překonání ochrany odmontovat ze střechy. Upevnění nesmí být přístupné zvenku nebo musí být uzamykatelné.

Pojištění zavazadel platí v případě poškození věcí vandalismem, havárií, živelnou událostí, nebo odcizením. Zavazadla musí být ve vozidle správně uložená v odpovídajících prostorách. Pokud dojde ke škodě na zavazadle špatným uložením, špatnou manipulací, pojišťovna nic neproplatí. 

Další věcí na kterou je dobré upozornit je, že po novu některé pojišťovny neproplatí pojistné plnění v případě, že odcizené věci byly viditelné zvenčí a nebo nebyly v uzamykatelné přihrádce nebo jiném zabezpečeném místě.

Navíc musíte počítat s dalším poměrně výrazným omezením - standardně se pojištění nevztahuje na následující věci: osobní doklady, peníze, platební karty, cenné papíry, ceniny, směnky, šperky, písemnosti a dokumentace, umělecká díla, záznamy na datových nosičích, zboží určené k prodeji, zbraně, náhradní díly vozidel, věci sloužící k výkonu povolání, také na většinu výpočetní techniky. Pojištění se také jako ostatní většina druhů pojištění nevztahuje na poškození věcí v důsledku válečných událostí, teroristických aktů a poškozením jadernou energií.

Pojištění zavazadel je složitější pojištění co se týká vyjímek. Tato opatření a nejrůznější výluky udělali pojišťovny zejména díky vysoké míře nejrůznějších podvodů v minulosti u tohoto připojištění. Je tedy nutné pečlivě zvážit zda se pojištění v konkrétních případech vyplatí.

Podrobnější informace k nejprodávanějších připojištění zavazadel
Česká pojišťovna

Pojištění zavazadel se u této pojišťovny vztahuje na věci ve voze v průběhu cesty, to znamená od výjezdu vozidla do jeho návratu na pravidelné stanoviště. Pojištění se nevztahuje na přepravovaný náklad. Ve smluvních podmínkách není žádné omezení pro způsob uložení předmětů v dopravním prosředku. Pojistné je standardně omezeno do výše limitu pojistného plnění dle pojistné smlouvy, samozřejmě po odečtení spoluúčasti.

ČSOB

Pojišťovna ČSOB pojišťuje věci a zavazadla, jež mají přepravované osoby u sebe, na sobě nebo v místě pro přepravu zavazadel. Dále věci sloužící k pracovní činnosti a věci, které nejsou vlastnictvím osob přepravovaných vozem. Pojištění se vztahuje jen na elektroniku, která je ve vlastnictví nebo je používána přepravovanými osobami. Pojištění se nevztahuje na odcizení věcí umístěných mimo zavazadlový prostor a také se netýká zásob. Případná částka pojistného plnění je do výše odpovídajícím nákladům na opravu, přičemž nejvyšší může být částka v podobě časové hodnoty peněz.

Axa

Připojištění zavazadel se o této pojišťovny týká věcí, které mají přepravované osoby u sebe, na sobě nebo opět na místě určeném pro přepravu zavazadel. Pojištění se nevztahuje na odcizení zavazadel osob, kteří jsou přepravovaní za úplatu. Dále se neproplácí škody, které vzniknou nesprávným uložením zavazadel a také škody na zaparkovaném vozidle mimo nepřetržitě hlídané parkoviště v době od 22. do 6. hodiny. Limit plnění krádeže ze střešního uzamčeného boxu, je omezen na 15 000 Kč a spoluúčast je zvýšena na 5 000 Kč.
 

VÝHODNĚJŠÍ NABÍDKY NEŽ U KONKURENCE - POVINNÉ RUČENÍ A DÁRKY

RYCHLE HOTOVÉ A BEZ STAROSTÍ

Pouze několik minut Vám stačí porovnání povinného ručení v naší kalkulačce pro rok 2020. Srovnání povinného ručení je velmi jednoduché a můžete ho uzavřít samostatně online nebo s telefonickou podporou jedním z našich specialistů na pojištění. Obratem Vám také zašlem smlouvu, zelenou kartu a uvedené dárky.

  • Sdílet článek:

POJIŠTĚNÍ

Chování účastníků dopravní nehody

 Naprostá většina řidičů, téměř 82 %, v průzkumu uvádí...

POJIŠTĚNÍ

S cizím autem do ciziny, aneb co si v takovém případě ohlídat

Chystáte se na dovolenou firemním vozem, autem z autopůjčovny nebo výkonným bourákem vašeho švagra? S tímto způsobem dopravy se pojí určité administrativní povinnosti. Co zařídit, když se chystáte s cizím autem na dovolenou?

POJIŠTĚNÍ

Jaké zabezpečení proti krádeži auta se vyplatí?

Kromě vynikajícího piva a známého českého skla je naše vlast bohužel známá i vysokým počtem krádeží. V celosvětovém měřítku jsme v první třicítce v počtu ukradených aut. Posvítili jsme si na to, jak by mělo vypadat efektivní zabezpečení proti krádeži auta.

Napište nám