POJIŠTĚNÍ

Jak ukončit povinné ručení při prodeji vozu?

Máte nový vůz a rádi byste uskutečnili převod povinného ručení ze starého auta na nové? Musíme vám bohužel sdělit, že takhle to nefunguje. Až v případě, kdy vlastníte doklad o prodeji vozu

Máte nový vůz a rádi byste uskutečnili převod povinného ručení ze starého auta na nové? Musíme vám bohužel sdělit, že takhle to nefunguje. Až v případě, kdy vlastníte doklad o prodeji vozu, můžete zajít do své pojišťovny a zažádat o ukončení pojistné smlouvy.   

Za zbývající část roku, kdy pojistka platit nebude, by vám pojišťovna měla vrátit peníze. Pokud však prodáváte auto, měli byste vědět, že ho musíte mít pojištěné i v době, kdy stojí v autobazaru. Zrušit smlouvu můžete opravdu až po jeho prodeji. Riskovat se nevyplácí. Nehoda se může stát i při nešikovném manévrování na parkovišti. Víte, jak správně postupovat při prodeji auta

Když naše auto najde nového vlastníka, je naší povinností tuto skutečnost na úřadě oznámit. Žádost o ukončení smlouvy bychom měli podat písemně a přiložit k ní kopii kupní smlouvy a velkého technického průkazu. V momentě kdy toto uděláme, naše povinné ručení zaniká. Pokud starý vůz prodávat nechceme a chceme si ho i nadále nechat ve svém vlastnictví, musíme zvážit, zda ho budeme či nebudeme dostatečně využívat. Pokud ano, je nutné, aby pojištění měla obě vozidla. Pokud jde například o nepojízdný vrak, u kterého nevíme co s ním, měli bychom sundat registrační značky a odevzdat je do depozita.

 

 
 

  • Sdílet článek:

POJIŠTĚNÍ

Chování účastníků dopravní nehody

 Naprostá většina řidičů, téměř 82 %, v průzkumu uvádí...

POJIŠTĚNÍ

S cizím autem do ciziny, aneb co si v takovém případě ohlídat

Chystáte se na dovolenou firemním vozem, autem z autopůjčovny nebo výkonným bourákem vašeho švagra? S tímto způsobem dopravy se pojí určité administrativní povinnosti. Co zařídit, když se chystáte s cizím autem na dovolenou?

POJIŠTĚNÍ

Jaké zabezpečení proti krádeži auta se vyplatí?

Kromě vynikajícího piva a známého českého skla je naše vlast bohužel známá i vysokým počtem krádeží. V celosvětovém měřítku jsme v první třicítce v počtu ukradených aut. Posvítili jsme si na to, jak by mělo vypadat efektivní zabezpečení proti krádeži auta.

Napište nám