POJIŠTĚNÍ

Lidé zapomínají na pojištění motocyklů

Motocykl je vozidlo, kterým můžeme způsobit škodu, proto se i na něj vztahuje povinné ručení.  Mnoho lidí má svoji motorku v garáži a vytáhne ji pouze několikrát do roka. V zimním období třeba nejezdí vůbec.

Motocykl je vozidlo, kterým můžeme způsobit škodu, proto se i na něj vztahuje povinné ručení.  Mnoho lidí má svoji motorku v garáži a vytáhne ji pouze několikrát do roka. V zimním období třeba nejezdí vůbec. Proto si pak neuvědomí, že vlastní vozidlo, které jako každé jiné musí být registrováno. Někdo smlouvu neuzavírá zcela záměrně, protože mu to přijde na těch pár měsíců v roce zbytečné. Opak je pravdou. Pojištění je pro nás důležité a jeho ignorace může vést k velkým postihům.

Protože se motorky většinou nevyužívají celý rok, nabízí pojišťovny tzv. sezónní povinné ručení.  Můžeme si tak sami určit, v jakém období chceme vozidlo užívat, a podle toho se pak vypočítá cena. Dříve bylo povinností sundat po sezóně značky a odevzdat je úřadům. Pokud však chceme jezdit mimo sezónu, musíme vzít na vědomí že každá škoda, kterou způsobíme, bude muset být hrazena námi a to až ve 100% výši.

Ceny za povinné ručení u motocyklů nejsou až tak vysoké. Horní hranice u nejvýkonnějších motocyklů se pohybuje okolo 2 000 Kč. Ceny pro  povinné ručení na motocykl se určují dle objemu motoru. Důležitý je i výkon, rok výroby a způsob užívání. Pokud řidič jezdí delší dobu bez nehody, má nárok na získání bonusu v podobě slevy tohoto pojištění.

 

  • Sdílet článek:

POJIŠTĚNÍ

Chování účastníků dopravní nehody

 Naprostá většina řidičů, téměř 82 %, v průzkumu uvádí...

POJIŠTĚNÍ

S cizím autem do ciziny, aneb co si v takovém případě ohlídat

Chystáte se na dovolenou firemním vozem, autem z autopůjčovny nebo výkonným bourákem vašeho švagra? S tímto způsobem dopravy se pojí určité administrativní povinnosti. Co zařídit, když se chystáte s cizím autem na dovolenou?

POJIŠTĚNÍ

Jaké zabezpečení proti krádeži auta se vyplatí?

Kromě vynikajícího piva a známého českého skla je naše vlast bohužel známá i vysokým počtem krádeží. V celosvětovém měřítku jsme v první třicítce v počtu ukradených aut. Posvítili jsme si na to, jak by mělo vypadat efektivní zabezpečení proti krádeži auta.

Napište nám