POJIŠTĚNÍ

KM Racing Team

KM Racing vyslal do dakarských bojů zkušené matadory: Pětinásobný vítěz quadů Macháček zkusí štěstí v automobilech a „kamionový bratři“ Valtr s Vildmanem budou neúnavně utočit na přední pozice ve své skupině

Myslíme si, že nejvyšší čas seznámit vás s námi podporovanými závodníky, kteří budou hrdě reprezentovat české barvy stáje KM Racing na letošním Dakaru.

Ze Sedlčan koncem listopadu oficiálně dali naší republice Adios dva kamiony Jaroslava Valtra a Vlastimila Vildmana a jedna buggy, kde si svůj debut odbude - jinak ostřílený - pětinásobný vítěz čtyrkolkové kategorie Josef Macháček.

Čekat je bude slibované maratónské putování, lemované přírodními nástrahy převážně pouštních a nehostinných suchých míst latinskoamerických končin.

Srovnavac24.cz bude samozřejmě držet palce a fandit závodníkům KM Racing Teamu do poslednícho dechu. Přejeme, co nejlepší konečné umístění.

Josef Macháček

5x vítěz Rallye Dakar v kategorii Quadů (2000, 2001, 2003, 2007, 2009)

S číslem 379 vyjede letos společně s navigátorem Vlastimilem Tošenovským vstříc dobrodružným dakarským prériím na dvoumístné buggy. Macháček se naposledy Dakaru zúčastnil roku 2011, ve své královské disciplíně čtyřkolek.

Poprvé se na Dakaru objevil v roce 1999 vůbec jako první Čech na čtyřkolce v historii závodu. Hned rok na to se stává právoplatným vítězem quadové kategorie.

Jaroslav Valtr

12. místo v kategorii kamionu na Rallye Dakar 2012

Celkem čtvrtý start si na Dakaru se svým věrným Liazem na konto připíše zkušený šternberský rodák Jaroslav Valtr. Poprvé se na Dakaru objevil v roce 2009 jako spolujezdec dnešního majitele KM Racing Martina Macíka, se kterým spolupracuje již od roku 2004.

Rok 2013 bohužel závod nedokončil. Jaroslav Valtr má pro rok 2014 startovní číslo 513 a ke zdárné cestě do konce mu budou pomáhat Josef Kalina a Jakub First.

Vlastimil Vildman

14. místo v kategorii kamionu na Rallye Dakar 2011

Odvážnému štěstí přeje, takto se dala v roce 2011 popsat nováčkovská jízda na pozici řidiče kamionu hořovického rodáka Vlastimila Vildmana.  Pro Vildmana bude rok 2014 - stejně jako Valtra - čtvrtým startem na proslulém závodu. Poprvé jel jako spolujezdec Martina Macíka v roce 2007.

Vlastimil Vildman bude vyrážet do etap současného ročníku Dakaru s číslem 525 a spolujezdci mu budou šéf stáje Martin Macík a Michal Mrkva.

Něco málo o KM Racing

O KM Racing se dá mluvit jako nejúspěšnější české síle na ročnících Dakaru, které se odehrávají v Latinské Americe.

Sloučením kamionového Teamu Martina Macíka (V roce 2010 - 4. místo v kamionech) s motocyklovým týmem Pavla Kubíčka započíná éra - KM Racing.

Poprvé pod touto hlavičkou jeli čeští závodníci 31. ročník Dakaru 2009, který byl též premiérou na americkém kontinentu vůbec (Argentina a Chile).
 

[Dakar 2009] Dakar 2009

Quad 1. místo – Josef Macháček
Motocykly  65. místo – David Pabiška

[Dakar 2010] Dakar 2010

Kamiony 4. místo - Martin Macík, Josef Kalina, Jan Bervic
Motocykly 31. místo - David Pabiška

[Dakar 2011] Dakar 2011

Quady 3. místo - Lukasz Laskawiec 
Kamiony 14. místo - Vlastimil Vildman, Ladislav Fajtl, Jan Bervic
Motocykly 31. místo - David Pabiška

[Dakar 2012] Dakar 2012

Kamiony 12. místo - Jaroslav Valtr, David Pabiška, Jan Bervic

[Dakar 2013] Dakar 2013

Kamiony 18. místo - Vlastimil Vildman, Martin Macík, Jan Bervic

 

  • Sdílet článek:

POJIŠTĚNÍ

Chování účastníků dopravní nehody

 Naprostá většina řidičů, téměř 82 %, v průzkumu uvádí...

POJIŠTĚNÍ

S cizím autem do ciziny, aneb co si v takovém případě ohlídat

Chystáte se na dovolenou firemním vozem, autem z autopůjčovny nebo výkonným bourákem vašeho švagra? S tímto způsobem dopravy se pojí určité administrativní povinnosti. Co zařídit, když se chystáte s cizím autem na dovolenou?

POJIŠTĚNÍ

Jaké zabezpečení proti krádeži auta se vyplatí?

Kromě vynikajícího piva a známého českého skla je naše vlast bohužel známá i vysokým počtem krádeží. V celosvětovém měřítku jsme v první třicítce v počtu ukradených aut. Posvítili jsme si na to, jak by mělo vypadat efektivní zabezpečení proti krádeži auta.

Napište nám