POJIŠTĚNÍ

Jak zařídit garáž, aneb nejlepší vychytávky, které si pořídit

Přesedlali jste z pouličního parkování do pohodlí vlastní garáže? Aby vaše parkování skutečně oplývalo co největším komfortem, je důležité si vaši garáž důmyslně vybavit. Jak zařídit garáž, aby vám sloužila co nejlépe?

Ať už je vaše garáž velká jakkoliv, jistě uznáte, že vhodné vybavení a uspořádání garáže je zásadní. Špatně zvolené vybavení udělá nepřehlednou a stísněnou kůlnu i z rozlehlého garážového prostoru. Díky několika praktickým tipům bude ve vaší garáži více místa a zároveň více úložného prostoru.

Využijte prostor u stropu

Pokud jste náruživý cyklista, zřejmě jste často na štíru s prostorem. Pokud cyklistice holduje celá vaše rodina, je problém v podobě zavazejících bicyklů na světě. Tu situaci, kdy se snažíte opatrně vylézt z auta a neshodit přitom arsenál stojících kol je moment, na který nikdo nevzpomíná rád.

Vaše kola přitom na podlaze nemusí zabírat žádný prostor. Vyzkoušejte například chytré zvedáky kol, které vaše bicykly chytře uskladní těsně pod stropem, aby vám neubíraly prostor. Když je budete potřebovat, jednoduše je stáhnete na zem.

Zdroj: produto.mercadolivre.com

Háčky na stěnách

Pokud máte rádi o svých věcech přehled, pořiďte si užitečné háčky na stěnu. Díky tomu budete na první pohled vidět, kde jakou věc máte a vyhnete se zběsilému přehrabování ve skříních a krabicích.

Zdroj: garageliving.com

Šikovné dózy

Řada lidí nepoužívá garáž jen jako prostor k parkování auta, ale i jako dílnu. Pokud jste náruživý kutil, zřejmě máte všechny šroubky, matičky a podobné pomůcky uskladněné v sáčcích nebo dózách. A ruku na srdce - určitě se vám už někdy stalo, že jste něco nemohli najít. Díky dózám, upevněným ze spodní strany poličky, už se vám nic neztratí.

Zdroj:living.iprima.cz

Nadstavbové patro

Garáž často slouží k uskladnění věcí, které používáme jen jednou do roka (lyže, snowboardy, vánoční dekorace, cestovní kufry). Není důvod, aby tyto věci zbytečně zabíraly prostor ve skříních nebo na podlaze. Pokud máte hodně věcí k uskladnění, vybudujte si v garáži nadstavbové patro, do kterého můžete všechny potřebné věci uskladnit.

Zdroj: www.garageattics.com

Levný regál

Potřebujete uskladnit věci, a nechce se vám platit za drahý regál s šuplíky, vyrobený od truhláře? Pořiďte si jednoduché otevřené poličky a nakupte si do nich plastové krabice. Ty vám zajistí funkci uzavřených šuplíků. Jejich výhodou je průhlednost, tudíž na první pohled uvidíte, co je v jednotlivých krabicích uloženo.

Zdroj: decomg.com

Netradiční podlaha

Zatímco bytové prostory máme snahu co nejvíc zkrášlit, garáž považujeme spíše za užitkový prostor a na nějaký vizuální efekt příliš nehledíme. Což je škoda. Mnozí kutilové ve své garáži tráví spoustu času a ve vzhledově zajímavém prostoru jim bude mnohem lépe, než v omšelém kutlochu, kde převládá šedá barva. Co byste řekli třeba na tuto šachovnicovou podlahu?

Zdroj: houzz.com.au

Tip! Zaparkujte nejen vaše auto, ale i cenu povinného ručení. Přestože ceny na trhu postupně rostou, díky našemu porovnání cen můžete sáhnout po té nejlevnější nabídce a ušetřit.

Najít povinné ručení od 1800 Kč

  • Sdílet článek:

POJIŠTĚNÍ

Chování účastníků dopravní nehody

 Naprostá většina řidičů, téměř 82 %, v průzkumu uvádí...

POJIŠTĚNÍ

S cizím autem do ciziny, aneb co si v takovém případě ohlídat

Chystáte se na dovolenou firemním vozem, autem z autopůjčovny nebo výkonným bourákem vašeho švagra? S tímto způsobem dopravy se pojí určité administrativní povinnosti. Co zařídit, když se chystáte s cizím autem na dovolenou?

POJIŠTĚNÍ

Jaké zabezpečení proti krádeži auta se vyplatí?

Kromě vynikajícího piva a známého českého skla je naše vlast bohužel známá i vysokým počtem krádeží. V celosvětovém měřítku jsme v první třicítce v počtu ukradených aut. Posvítili jsme si na to, jak by mělo vypadat efektivní zabezpečení proti krádeži auta.

Napište nám