POJIŠTĚNÍ

Jak vypadá ideální neplatič povinného ručení?

Aneb jak je to s neplatiči povinného ručení.

Suma sumárum, ideálním neplatičem pojištění bývá většinou muž než žena, což samozřejmě asi žádné velké překvapení pro nikoho z nás není.

A tak z pragmatického hlediska bychom mohli náš dnešní příspěvek tímto „novým“ poznatkem zase slavně minimalisticky uzavřít, ale přeci jenom si myslíme, že bude dobré, když si celé téma trochu rozvedeme.

A vezmeme k tomu v úvahu, že ženy vycházejí podle různých pojistných statistik a veřejných sociologických průzkumů jako rozumněji uvažující tvorové než jejich pánské protějšky.

O sankcích a postizích, které pro neplatiče a jejich nepojištěná vozidla z tohoto důsledku plynou, se více dozvíte zde.

Ahoj, neplatím si povinné ručení a jsem sebevědomý mladý muž, který má rád pořádně rychlou jízdu

Zhruba asi takto by mohl vypadat ten nejvíce obecný, ale zároveň podle statistických výzkumů ČKP výstižný popis typického neplatiče povinného ručení.

Soustavné porušování našeho zákona se samozřejmě netýká jen „čerstvě“ plnoletých, ale i nezodpovědných mužů pohybujících ve věkové hranici mezi 25-30 let.

Kdyby irský kontroverzní dramatik a literát Oscar Wilde žil v dnešní době a psal by zrovna svůj „opus magnum“ Obraz Doriana Graye, tak postava Doriana Graye by jezdila v drahém Cadillacu po svém otci a povinné ručení by jí jistě ve svých smyslových toulkách pramálo zajímalo.

I takto by se dala vystihnout situace, jak si představit takového „ideálního“ neplatiče u nás v republice. Přečtěte si, jaké sankce čekají na neplatiče pojištění vozidel

Proč si ženy nedovolí vyhnout se placení povinného ručení?

Už jen z čistě laicky psychologického hlediska je snadné se dovtípit - což mimo jiné i potvrzují výstupy ze statistik jednotlivých tuzemských pojišťoven - proč ženy, na rozdíl od mužů, berou povinnost placení povinného ručení daleko zodpovědněji a vážněji.

Žádné velké a skryté tajemství to rozhodně není, protože ženám je dáno od přírody, aby se řádně staraly a pečovaly o své potomky. Jistě už tušíte, kam tím míříme, a proto – gentlemani prominou – je na ženy přece jen větší spolehnutí i v otázce placení/neplacení povinného ručení.

Hledáte výhodné povinné ručení? Důvěřujte ženám, lépe se informují

Ženy, které uzavírají povinné nebo havarijní pojištění také častěji a důkladněji tráví větší čas u prostudování a hledání samostatných nabízených pojistných produktů.

Adamovo pokolení je v tomto ohledu trochu lenivějším stvořením, a tudíž nemá tak pregnantní potřebu jako žena získané informace od jednotlivých pojišťoven nějak extra více porovnávat, a kolikrát to prostě střelí od boku, s tím, že „ono to nějak dopadne“.

Navíc, kdo by se takovému muži divil, když to pojištění s ním na kamenné pobočce uzavírala příjemná a laskavá mladá slečna. To žena se při uzavírání povinného ručení takto lehce nachytat nedá. 

Samozřejmě to nechceme vše jednoduše generalizovat a hrát líbivé tóny jen na zlatavou harfu, která je výhradně v područí žen. Chceme jen poukázat na výsledky, které vykazují různé tiskové zprávy a statistiky tuzemských pojišťoven.

A nakonec buďme i k pánům přece jen trochu spravedliví, protože i ženy mají své dny. 

  • Sdílet článek:

POJIŠTĚNÍ

Chování účastníků dopravní nehody

 Naprostá většina řidičů, téměř 82 %, v průzkumu uvádí...

POJIŠTĚNÍ

S cizím autem do ciziny, aneb co si v takovém případě ohlídat

Chystáte se na dovolenou firemním vozem, autem z autopůjčovny nebo výkonným bourákem vašeho švagra? S tímto způsobem dopravy se pojí určité administrativní povinnosti. Co zařídit, když se chystáte s cizím autem na dovolenou?

POJIŠTĚNÍ

Jaké zabezpečení proti krádeži auta se vyplatí?

Kromě vynikajícího piva a známého českého skla je naše vlast bohužel známá i vysokým počtem krádeží. V celosvětovém měřítku jsme v první třicítce v počtu ukradených aut. Posvítili jsme si na to, jak by mělo vypadat efektivní zabezpečení proti krádeži auta.

Napište nám