POJIŠTĚNÍ

Jak poznat kvalitní autoservis

Možná máte zbrusu nové auto, které ještě voní novotou. Ruku na srdce – tak to nebude vždy a nastanou časy, kdy váš vůz bude mít nalomené zdraví. V takových případech je důležitý výběr kvalitního autoservisu.

Možná máte zbrusu nové auto, které ještě voní novotou. Ruku na srdce – tak to nebude vždy a nastanou časy, kdy váš vůz bude mít nalomené zdraví. V takových případech je důležitý výběr kvalitního autoservisu.

Mnozí řidiči s hrůzou vzpomínají na moment, kdy se na jejich automobilu něco porouchalo a museli jej dát do opravny. Po čase, stráveném ježděním veřejnou dopravou si auto s úlevou vyzvedli, načež se jim hned druhý den auto pochroumalo znovu, vinou nekvalitně odvedené práce automechanika. Nesvěřujte vašeho plechového miláčka kdejakému patlalovi a vyberte kvalitní autoservis. Poznáte jej podle těchto znaků.

  1.  Dejte na recenze

Nejlepší volbou je autoservis, který je odzkoušený vašimi známými. Poptejte se ve svém okruhu přátel, kde jim dobře opravili automobil. Pokud nepochodíte, vrhněte se na internet a pročtěte si uživatelské recenze. Ovšem dejte si pozor na ty firmy, které si recenze píšou sami. Pokud objevíte čtyři recenze z jednoho měsíce, které jsou napsané jednotným stylem jazyka, zřejmě pan majitel měl povídavou náladu a snažil se reputaci svého autoservisu vylepšit.

  1. Autorizovaný či neznačkový servis?

Dříve výrobci záruční lhůtu podmiňovali povinností oprav pouze v autorizovaných servisech. To teď už neplatí díky tzv. blokové výjimce, díky které Evropská unie umožňuje automobil spravovat i v neznačkových servisech. Autorizované servisy se můžou pochlubit vyšší odborností a zázemím dané značky, ovšem mnohé neautorizované servisy se jim v kvalitě poskytnutých služeb snaží vyrovnat. Při rozhodování se řiďte aktuální cenou vašeho automobilu. Pokud máte novější automobil, doporučujeme využít spíše služeb autorizovaného servisu. Ovšem pokud vlastníte ojetinou, která má cenu maximálně 70 000 Kč, vyhledejte neznačkový autoservis, který může být i o třetinu levnější.

  1. Dojem z návštěvy autoservisu

Mnohé vám napoví i to, jak na vás bude působit prostředí daného autoservisu. Při návštěvě se zaměřte na několik detailů. Jsou zaměstnanci ve firemních oděvech, nebo je každý oblečen podomácku, tepláky netepláky? Je na provozovně relativní pořádek, nebo to tam vypadá, jako by se naposledy uklízelo ještě před Sametovou revolucí? Jak se vedení servisu stará o pořádek a firemní kulturu, tak zřejmě bude pečovat i o váš vůz. Zjistěte rovněž, kam si vaši zakázku vedoucí servisu hodlá zapsat – vytáhl si na to přehledný notes, nebo se prohrabuje změtí papírů? Nepořádek v šuplíku značí na nesoulad v dodržování termínů.  Rovněž si všímejte, zda na zdech visí osvědčení a certifikáty. Dobrý vedoucí autoservisu svým zaměstnancům pravidelně dopřává školení a semináře. Pokud máte z návštěvy silně nepříjemný pocit, nestyďte se na místě otočit a porozhlédnout se po jiné firmě.

  1. Rozsah služeb

Na webových stránkách rovněž prozkoumejte, jak velký rozsah služeb daný autoservis nabízí. Seriózní firma by měla mít rozepsané, s jakými problémy vám může pomoct. Čím více kompetencí má, tím odbornější daný autoservis je. Velkým plusem rovněž je, pokud pneuservis nabízí nejen opravářský servis, ale rovněž třeba lakýrnické či karosářské služby. O kvalitě autoservisu vám rovněž napoví, jak zareagují na poptávku ohledně staršího vozu. V odborném autoservisu by si měli poradit nejen se zánovním vozem, ale i vaší patnáct let starou ojetinou.

  • Sdílet článek:

POJIŠTĚNÍ

Chování účastníků dopravní nehody

 Naprostá většina řidičů, téměř 82 %, v průzkumu uvádí...

POJIŠTĚNÍ

S cizím autem do ciziny, aneb co si v takovém případě ohlídat

Chystáte se na dovolenou firemním vozem, autem z autopůjčovny nebo výkonným bourákem vašeho švagra? S tímto způsobem dopravy se pojí určité administrativní povinnosti. Co zařídit, když se chystáte s cizím autem na dovolenou?

POJIŠTĚNÍ

Jaké zabezpečení proti krádeži auta se vyplatí?

Kromě vynikajícího piva a známého českého skla je naše vlast bohužel známá i vysokým počtem krádeží. V celosvětovém měřítku jsme v první třicítce v počtu ukradených aut. Posvítili jsme si na to, jak by mělo vypadat efektivní zabezpečení proti krádeži auta.

Napište nám