POJIŠTĚNÍ

Druhy pojištění odpovědnosti v praxi

Druhů pojištění odpovědnosti existuje celá řada pro různé účely; odpovídají zvláštním právním úpravám odpovědnosti dle příslušných zákonů. Jsou mezi nimi například: Pojištění odpovědnosti silničního...

Druhů pojištění odpovědnosti existuje celá řada pro různé účely; odpovídají zvláštním právním úpravám odpovědnosti dle příslušných zákonů. Jsou mezi nimi například:

  1. Pojištění odpovědnosti silničního a drážního dopravce upravené mezinárodní úmluvou CMR a příslušnými ustanoveními Občanského a Obchodního zákoníku.
  2. Pojištění odpovědnosti za škodu v důsledku závažné havárie - povinné pojištění pro vybrané firmy dle zákona č. 59/2006 Sb. o prevenci závažných havárií.
  3. Pojištění odpovědnosti zasilatele – ve smyslu zasilatelské smlouvy upravené Obchodního zákoníku.
  4. Pojištění profesní odpovědnosti – jde především o škody finančního charakteru způsobené chybným postupem firmy (příkladem je nesrovnalost v daňovém přiznání způsobená daňovým poradcem nebo chyba v projektu způsobená projekční firmou)
  5. Pojištění odpovědnosti za výrobek – zvláštní právní úprava platí v EU a v řadě dalších států v oblasti ochrany spotřebitele před škodou způsobenou nebezpečnými výrobky.
  6. Pojištění odpovědnosti za ekologickou újmu – dle zákona č. 167/2008Sb. o předcházení ekologické újmě.
  7. Pojištění odpovědnosti zaměstnance – pojištění pokrývá škody, které zaměstnanci mohou způsobit svému zaměstnavateli.
  8. Pojištění základní (obecné) odpovědnosti – toto pojištění pracuje na principu provozní odpovědnosti podnikatelského subjektu.
  9. Pojištění odpovědnosti vedoucích pracovníků, jednatelů – D and O (Directors and Officers Liability Insurance) pojištění.
  10. Pojištění odpovědnosti za škodu z klinického působení.

 

Tip pro Vás : Asistenční služby AutoCare pro všechny řidiče.

  • Sdílet článek:

POJIŠTĚNÍ

Chování účastníků dopravní nehody

 Naprostá většina řidičů, téměř 82 %, v průzkumu uvádí...

POJIŠTĚNÍ

S cizím autem do ciziny, aneb co si v takovém případě ohlídat

Chystáte se na dovolenou firemním vozem, autem z autopůjčovny nebo výkonným bourákem vašeho švagra? S tímto způsobem dopravy se pojí určité administrativní povinnosti. Co zařídit, když se chystáte s cizím autem na dovolenou?

POJIŠTĚNÍ

Jaké zabezpečení proti krádeži auta se vyplatí?

Kromě vynikajícího piva a známého českého skla je naše vlast bohužel známá i vysokým počtem krádeží. V celosvětovém měřítku jsme v první třicítce v počtu ukradených aut. Posvítili jsme si na to, jak by mělo vypadat efektivní zabezpečení proti krádeži auta.

Napište nám